MEDIER & INFORMATIK

Mediefag A, Engelsk A/Matematik A, Informatik B

Medier og Informatik på Viborg Gymnasium

Medier & Informatik-studieretningen er en unik studieretning, hvor kreativitet og kommunikation er i fokus i et tæt samarbejde med Media College Denmark og The Animation Workshop. Her udvikler du mediemæssige kompetencer i teori og praksis, som kan tones med enten matematik eller engelsk.

I mediefag kommer du til at arbejde med lige dele teori og praksis, hvor du både lærer om kameraer, redigeringsprogrammer og storytelling, så du kan formidle til lige præcis dem, du gerne vil ramme. Du lærer også hvordan film, kampagner og underholdning skrues sammen både i dag og historisk. Uanset om du interesserer dig for film, serier eller sociale medier og deres fortsat stigende betydning, bliver du klogere på dem her. I engelsk arbejder du med sprog, kultur, historie og samfundsmæssige forhold i engelsksprogede lande, og der er naturligvis fokus på at træne og udvikle dine sproglige kompetencer i fagets mundtlige og skriftlige del. Du har også mulighed for at vælge matematik på A-niveau. I informatikfaget er der fokus på mødet mellem it og mennesker. Her arbejder du bl.a. med interaktionsdesign, programmering, brugergrænseflader og databaseforståelse.. Fælles for studieretningsfagene er, at de giver dig mulighed for at fordybe dig i konkrete, praktiske projekter sammen med andre, der deler din passion med kreativitet og teknologi som bindeled.  

Studieretningen er relevant for dig, hvis du drømmer om at arbejde med medier, fotografi, kommunikation, journalistik – eller som influencer/Youtuber. Du vil også få prioriteret adgang til uddannelserne på Media College Denmark.

MEDIER & INFORMATIK fagpakken

HVILKE FAG INDGÅR, OG HVAD GIVER STUDIERETNINGEN ADGANG TIL? 

Fag 1. G 2. G 3. G
Informatik B      
Mediefag A      
Engelsk A / Matematik A      
Billedkunst B      
Dansk A      
Historie A      
Fortsættersprog B + valgfag el      
Begyndersprog A      
Idræt C      
Samfundsfag C      
Matematik B / Engelsk B      
Oldtidskundskab C      
Religion C      
Kemi C      
Valgfag       
Studieretningsfag Obligatoriske fag Valgfag
     

Hvis du gerne vil se, hvilke valgfag du kan vælge imellem, så kan du bygge din egen studieretning med vores studieretningsprogram. Du kan også gå til direkte adgangkortet.dk, og se, hvilke videregående uddannelser studieretningen giver adgang til.