INFO TIL DIG DER STARTER PÅ VIBORG GYMNASIUM

Du kan se din klasse og dit skema for den første uge på skolens studieadministrative system Lectio, som du finder via linket øverst på vores hjemmeside. Du vil modtage en kode til Lectio pr. sms umiddelbart inden skolestart.

Praktisk info

Vi har som udgangspunkt undervisning hver dag kl. 8.00-15.00, og du kan derfor ikke forpligte dig til fritidsjob og lignende indenfor dette tidsrum.

Skal du bruge offentlig transport til skolen, kan du få et ungdomskort til bus og/eller tog. Det giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl – læs mere på www.ungdomskort.dk.  På første skoledag, mandag den 12. august, kører der busser fra rutebilstationen kl. 9.20. Busserne er tydeligt mærket med Viborg Gymnasium, og der vil være personale, der er behjælpelig med at finde den rigtige bus. Bus nr. 722 er skolebussen og holder på rutebilstationen der, hvor der står lokale ruter. Husk, at du altid kan bruge Rejseplans-appen til få overblik over afgangene og stoppestederne.

På vores hjemmside kan du som ny elev finde følgende vigtige oplysninger:

Se også dette dokument med de centrale datoer til kalenderen i efteråret 2024.

Udgifter under uddannelsen

Ved skolestart skal der betales en undervisningsafgift på kr. 150,- kr. pr. skoleår (dvs. 300,- kr. for HF og 450,- kr. for STX). Det samlede beløb for hele uddannelsen bliver opkrævet efter skolestart, og afgiften dækker forskellige undervisningsmidler, blandt andet adgang til et matematikprogram, online-ordbøger og download af Office 365.

2.g eller 2. HF skal du på studietur med klassen, og her vil der være en egenbetaling på max. kr. 3.800,-.

2.g sprogrejsen har en egenbetaling på max. kr. 4500,-.

I løbet af din skoletid kan der komme enkelte ekskursioner, hvor egenbetalingen er kr. 90,- pr. dag, der dækker transport. 

Om mobiltelefoner, IT-systemer og bring-your-own-device

Du skal som elev være indstillet på, at du ikke må anvende din mobiltefon i undervisningen, medmindre læreren aktivt beder dig om det, fx til at løse en faglig opgave. Det betyder, at man afleverer sin telefon ved begyndelsen af hvert modul i en mobilbakke, og at man får den igen inden pausen. Hvis man som pårørende har brug for at få kontakt til sin søn/datter i undervisningstiden, bedes man kontakte skolens hovednummer. Der kan undtagelsesvist aftales mellem lærer og elev, at eleven kan modtage/foretage et opkald ved særlige omstændigheder i undervisningstiden.

Som elev på Viborg Gymnasium har du adgang til følgende IT-systemer og digitale værktøjer:

  • Office 365 (dvs. online og offline adgang til Microsoft Office-pakken inkl. lagerplads i skyen)
  • Wordmat og Geogebra til matematikundervisningen
  • MuseScore til musikundervisningen
  • Ordbøger til dine (sprog)fag via www.ordbogen.com både når du er på skolen, og når du er derhjemme
  • Udvalgte ibøger afhængig af fag og uddannelse
  • Infomedia (adgang til arkiv med nyhedsartikler fra nationale medier - bemærk, kræver et gyldigt UNI-login)

Bemærk, at brug af Office 365 på andre netværk end skolens (fx hjemme) kræver to-trins godkendelse via appen Microsoft Authenticator, som kan hentes gratis på App Store eller Google Play Store. På de første dage i introugen vil der være hjælp på skolen til at få installeret appen og få sat appen korrekt op sammen med Office 365. Bemærk, dette kan IKKE gøres hjemmefra, men kræver at man er på skolens netværk, for at det virker. Man er dog meget velkommen til at hente og installere Office 365 inden skolestart, men programmerne vil først virke efter opsætningen af Microsoft Authenticator på skolen. Office 365 hentes ved at logge på office.com med de loginoplysninger, som bliver sendt på sms inden skolestart.

Skolen har en bring-your-own-device-strategi. Det betyder, at du selv skal anskaffe dig en computer inden skolestart, og at du har computeren med i undervisningen og til eksamen. Bemærk, at skolens IT-systemer kræver en computer med styresystemet Windows og/eller Mac OS. Det hænger sammen med, at de systemer der stilles til rådighed kræver Windows eller Mac OS, fx Wordmat, Marvinsketch, MuseScore og Examcookie til skriftlige prøver. Vi har et begrænset antal lånecomputere, som vi kan stille til rådighed for elever, der kun har Cromebooks og/eller iPads som arbejdsredskab i undervisning eller til eksamen.

Husk at markere opladere og devices med tydeligt navn og klasse, så vi nemmere kan finde ejermanden, hvis det bliver væk.