Studieliv - Livet i sumpen

LIVET I ’SUMPEN’

’Sumpen’ er Viborg Gymnasium fællesområde og det bankende hjerte i bygningen. Her kan man købe Majbrits og Lars' gode mad, og her er der mulighed for hygge, bordtennis, hurtigskak og bordfodbold i frikvartererne.

Det er også i Sumpen, vi holder morgensamlinger, caféer og fester. Her kan man finde sin klasse ved et af bordene eller møde nye venner på tværs af klasser od uddannelser.

Hvis du hellere vil være sammen med få at dine venner, har skolen mange hyggekroge og sofaer, man kan slå sig ned i.

Viborg Gymnasium blev i 1974 bygget til fællesskab – og det virker stadig!

FESTER OG CAFEER

På Viborg Gymnasium er vi gode til at feste og hygge os sammen. Og med gode fester mener vi, at stemningen er god, at dansegulvet er i gang, at der er mulighed for at sidde og hygge med spil og snakke med de lærere, der er til stede. Det er vores caféudvalg og festudvalg Dionysos, som arrangerer festerne, og hver fest byder på uforglemmelige temaer og oplevelser. Hvert andet år afholder vi desuden en stor skolefest for alle på skolen med fællesspisning og et fælles tema.

Vi synes selv, vi har byens bedste fester, der giver plads til et trygt og festligt ungdomsliv.

Studieliv - Fester og Cafeer

Studieliv - Traditioner på VG

TRADITIONER PÅ VG

Vi har mange traditioner på Viborg Gymnasium, og det binder os sammen på tværs af skolen. Nogle af vores traditioner er skøre, mens andre er er højtidelige eller hyggelige. Et godt eksempel er de mandlige læreres Luciaoptog, der altid vækker opsigt. Et andet godt eksempel er ’100 dage tilbage’, som vi fejrer for alle kommende studenter, når der kun er 100 skoledage tilbage inden eksamen. Og så er der naturligvis ”Run for the Slum”, hvor vi samler penge ind til et godt formål.

Glæd dig også til idrætsdag, skolefest, juleafslutning, galla, glædesfest, Kiss&goodbye, feriefrækkerten, teaterkoncert og mange, mange andre traditioner.

Studieliv - Elev med mikrofon

Studieliv - Elever med lektier

Galleri - Båleksperiment

Galleri studieliv - Mand med mikrofon

Billede over fællesareal

Billede fra udearealet med studenter

Studerende på stranden

Kreative studerende

Idræt på VG

Fællesbillede fra teater

Studieliv - Talenttilbud

TALENTTILBUD

Nogle elever ved at de har et talent – men de fleste finder først ud af, at de har et talent, når de kommer på gymnasiet. Pludselig er der noget, man begynder at interessere sig for og blive rigtig dygtig til. Hvis det sker for dig, har vi mange tilbud, som kan skubbe på udviklingen af dit talent. Det er for eksempel naturvidenskabelige projekter eller konkurrencer, sprogdage, musikstævner, masterclasses i matematik eller programmering og meget mere.

TEATERKONCERT, VG VOICES OG HUSORKESTRET

Hvert andet år er der teaterkoncert på Viborg Gymnasium. Så samles alle, der kan lide at synge, spille musik, danse og spille teater. Ved sidste teaterkoncert deltog cirka 100 elever, og det hele mundede ud i et brag af en forestilling med titlen ”Den jeg elsker”. På VG kan du også komme med i koret VG-VOICES eller i VG’s eget husorkester, som altid møder altid op, når der er morgensamling, juleafslutning og dimission. Det er altid en fest, når husorkestret trykker den af.

Teaterkoncert, VG Voices og Husorkestret

Studieliv - LektieCafé

LEKTIECAFÉ

Hver mandag og onsdag er der lektiecafé i skolens sprogfløj. Her står lærere og lekticafé-assistenter klar til at hjælpe med lektierne. Måske er du en af dem, der godt kan lide at få de skriftlige opgaver overstået, inden du tager hjem, og så er lektiecaféen også noget for dig.

Hvis hjernen er ved at være træt, kan man tanke ny energi op med kantinens boller og kaffe eller the – og det er helt gratis!

ELEVAKTIVITETER OG UDVALG

En vigtig del af at gå på gymnasiet er alle de aktiviteter, man kan deltage i ved siden af undervisningen. På Viborg Gymnasium har vi et stærkt elevmiljø, hvor vi bakker op om de initiativer, der kommer fra eleverne. Det gør vi, fordi vi elsker, når eleverne tager initiativ og ansvar for skolen og hinanden.

Vi har et stærkt Elevråd, Fest- og Caféudvalg, et Bæredygtighedsudvalg, Frivillig keramik, Frisport, Opdigtet onsdag, Kreaklubben, oret ’VG Voices’ og meget mere. Alle, der har lyst til at lave en ny aktivitet, kan låne skolen og får kage til møderne.

Elevaktiviteter og udvalg