SUPERSPROG

Spansk A Engelsk A Latin C 

SuperSprog på Viborg Gymnasium

SuperSprog-studieretningen er for dig, der elsker sprog, og som drømmer om at rejse ud i verden og bruge dine sprogkundskaber. På studieretningen udvikler du dine sprogkundskaber, så du lærer at tale op til fire fremmedsprog og forstå de kulturforhold, som sprogene har skabt. Du opnår en bred grammatikforståelse, så du er rustet til at lære endnu flere sprog, og du bliver klogere på kommunikation på tværs af landegrænser og sprogbarrierer.

I engelsk arbejder du mundtlig og skriftligt, så du bliver dygtig til at kommunikere præcist, og så du kan begå dig globalt. Det samme gælder for spanskfaget som begyndersprog, hvor du bygger dine sproglige kompetencer op fra 1.g, og i 2.g og 3.g lærer du mere om spansk historie, kultur og sprog. Latin er grundlaget for de romanske sprog og giver dig nøglen til at forstå de andre sprogfag. I faget er der fokus på oversættelse og analyse af latinske tekster, og der indgår også romersk historie og kunst i faget.

Studieretningen er relevant for dig, hvis du drømmer om at læse videre på et sprogstudie enten på universitetet eller på en handelshøjskole. Studieretningen er også relevant for dig, der drømmer om at arbejde som korrespondent, journalist, tolk eller sproglærer.

SUPERSPROG fagpakken

HVILKE FAG INDGÅR, OG HVAD GIVER STUDIERETNINGEN ADGANG TIL? 

Fag 1. G 2. G 3. G
Engelsk A      
Spansk A      
Latin C      
Dansk A      
Historie A      
Matematik B      
Fysik C      
Idræt C      
Kunstnerisk fag C      
Samfundsfag C      
Oldtidskundskab C      
Religion C      
Biologi C      
Kemi C      
Opgr. af Fy, Ke el. Bi C til B      
Valgfag C/B i 2.g      
Valgfag i 3.g      
Studieretningsfag Obligatoriske fag Valgfag
     

Hvis du gerne vil se, hvilke valgfag du kan vælge imellem, så kan du bygge din egen studieretning med vores studieretningsprogram. Du kan også gå til direkte adgangkortet.dk, og se, hvilke videregående uddannelser studieretningen giver adgang til.