VG i tal

På Viborg Gymnasium vil vi gerne have, at vores elever klarer sig godt. Vi arbejder for, at de skal få gode karakterer, udvikle sig som mennesker og blive klar til uddannelse efter gymnasiet. Vi løfter alle elever – både dem, der får gode karakterer, og dem, der skal have en hånd i ryggen undervejs i deres skoleforløb.

Blandt studenterne fra 2023 var de højeste karaktergennemsnit:

Bedste STX-gennemsnit: 11,9

Bedste HF-gennemsnit: 11,8

Bedste EUX-gennemsnit: 10,7

Vi er dog næsten endnu mere stolte af de målinger, der laves af gymnasierne, og som tegner et billede af Viborg Gymnasium generelt:

Trivsel: Over landsgennemsnittet

Frafald: Under landsgennemsnittet

Overgang til videregående uddannelse: Over landsgennemsnittet

fakta student rektor

Viborg Gymnasium er en ambitiøs uddannelsesinstitution, der hele tiden arbejder for at udvikle undervisningen og skolen generelt.

Vi arbejder sammen med Center for Ungdomsforskning i et projekt om unges trivsel. Viborg Gymnasium er blevet udvalgt som følgeforskningsskole på grund af vores ambitiøse arbejde med emnet.

Viborg Gymnasium er centrum i et projekt støttet af Region Midt, hvor den naturvidenskabelige undervisning udvikles til også at omfatte de humanistiske og kunstneriske fag. Det kalder vi STEAM, som står for Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics. Viborg Gymnasium i spidsen for et projekt, der har over 30 deltagende institutioner fordelt i regionen.

Talent

Som elev på Viborg Gymnasium får du mulighed for at udvikle dit talent, Vi deltager i mange camps og konkurrencer indenfor sprog, naturvidenskab og kunst, og vores elever placerer sig ofte flot i de konkurrencer, vi deltager i. Herunder er et udpluk af de resultater, eleverne har opnået over de sidste år.

  • 2022-23: Vinder af Kørners Kunstkonkurrence
  • 2022-23: Semifinale i kemi-OL
  • 2021-22: Finale i bio-OL
  • 2021-22: Semifinale i bio-OL
  • 2021-22: 2. plads i drughunter-dysten, kemi 
  • 2020-21: 1. plads i drughunter-dysten, biotek 
  • 2020-21: 1. plads i geo-OL (plads på landsholdet) 

talent finaler 2 elever