VISUEL HF

Billedkunst B Mediefag B 

Visuel HF på Viborg Gymnasium

Fagpakken Visuel HF på Viborg Gymnasium er den perfekte vej til at dyrke din passion for at tegne, designe og skabe. Denne treårige kreative fagpakke åbner døren til en række spændende karriereveje, herunder: 

  • Illustrator 
  • Grafiker
  • Forskellige jobfunktioner inden for film- og spilindustrien 

Hvis du drømmer om at forfølge en karriere som illustrator eller grafiker, især inden for områder som print, film eller spil, så er Visuel HF det rette valg for dig. Denne unikke fagpakke kombinerer det toårige HF-forløb med et års visuelt grundforløb på The Animation Workshop i Viborg, begge dele tilrettelagt over tre år.

Kombinationen af en hf-uddannelse og det visuelle grundforløb kan samtidig være med til at kvalificere dig til at søge om optagelse på en kreativ videregående uddannelse. I dag er det et krav på mange af de kreative videregående uddannelser, at man skal indsende en portfolio, bestå en optagelsesprøve og/eller have en studentereksamen, før man kan blive optaget. Det kan f.eks. være uddannelser ved designskoler, arkitektskoler, animationsuddannelser, kunstakademier, Filmskolen, uddannelser inden for medie og kommunikation, m.m.

Efter at have gennemført Visuel Hf vil du være bedre rustet til at imødekomme optagelseskravene til de kreative videregående uddannelser, men du skal ansøge på lige vilkår med alle andre."

Vær opmærksom på, at der er en særskilt optagelsesprøve samt en deltagerbetaling til det visuelle grundforløb på The Animation Workshop, men det er en investering i din kreative fremtid, der giver dig mulighed for at udforske og udvikle dine visuelle færdigheder inden for en bred vifte af spændende karriereveje. 

VISUEL HF fagpakken

HVILKE FAG INDGÅR, OG HVAD GIVER FAGPAKKEN ADGANG TIL? 

Fag 1. HF   2. HF   3. HF  
  1. semester 2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester
Dansk A            
Engelsk B            
Kultur og samfundsfagsgruppe (KS)             
Naturvidenskabelig faggruppe (NF)             
Matematik C            
Mediefag B            
Billedkunst B            

Gå til direkte adgangkortet.dk, og se, hvilke videregående uddannelser fagpakken giver adgang til. 

Hvis du ansøger om denne fagpakke i optagelse.dk, er det vigtigt, at du husker at angive, at du gerne vil ind på Visuel HF. Dette gøres ved at søge om forrangen "Andre kunstneriske uddannelsesforløb" i optagelse.dk og vedhæfte en fil, hvor der står, at du ønsker optagelse på Visuel HF. 

Se mere her: www.visuelhf.dk

Hvis du har brug for bolig i Viborg kan du bl.a. ansøge om bolig hos Boligselskabet Sct. Jørgen, der har kollegieværelser på Camp Logos, der ligger tæt på The Animation Workshop.

Brochure om Camp Logos

Prisliste på kollegieværelser på Camp Logos